Overzicht

Behandelingen

 

Contact

Behandelingen medisch pedicure

Behandeling Schimmel / kalknagels

 

Voor de uitwendige behandeling zijn er diverse middelen te koop om schimmelnagels aan te pakken. Je kan een schimmelmiddel voor uitwendige behandeling gewoon bij de pedicure, drogist of apotheek kopen. Het middel kan direct worden aangebracht op of onder je nagels. Het voordeel van een olie, stift of tinctuur is dat het geen zware bijwerkingen heeft zoals bij de middelen die van binnenuit werken. Wel is van belang dat het middel dagelijks wordt aangebracht.

Inwendige behandeling: recept alleen verkrijgbaar via uw huisarts.

 

Behandeling Kloven

 

Om de kloven te behandelen, moet de eeltrand in de lengte richting van de kloof worden verwijderd door middel van snijden en frezen. Zo voorkom je dat de kloof verder wordt opengetrokken.

 

Behandeling Likdoorns

 

Een likdoorn in de volksmond ook wel eksteroog genoemd, is een pijnlijke, harde, naar binnen groeiende eeltkern (verdikking van de huid).

 

Een likdoorn is zeer pijnlijk, het voelt aan alsof er een spijker in de voet zit.

De weke likdoorn zit altijd tussen de tenen, meestal de vierde en de vijfde teen. Het is een zachte eeltplek met daarin een pijnlijke kern.

De zaadlikdoorn ontstaat zomaar zonder druk en/of wrijving en lijkt op een klein graankorreltje. De zaadlikdoorn is niet pijnlijk.

 

De pedicure kan de likdoorn vakkundig verwijderen.

 

 

Behandeling Ingroeiende nagels

Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden, afhankelijk van de ernst van ingroeiing van de nagelrand.Bij een behandeling wordt het eelt uit de nagelplooi met een frees verwijderd, de zijkant van de nagel afgevlakt en de nagel drukvrij gelegd. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen. Bij een ontsteking verwijs ik u naar uw huisarts.

 

Nagelbeugeltechnieken:
Nagelbeugeltechniek is een techniek die wordt toegepast bij problemen met de grote teen. Het gaat dan met name om teennagels die scheef of krom groeien en dan, vooral in de nagelwallen, voor problemen zorgen zoals bijvoorbeeld ingroeiende nagels.

 

 

Behandeling nagelregulatie/reparatie

Daarnaast biedt een professionele pedicure haar cliënten diverse mogelijkheden voor nagelherstel of nagelreparatie: Nagelreparatie:
Gel- of acryltechniek zijn eenvoudige manieren voor het verlengen of herstellen van te kort geknipte nagels of weggeknipte hoekjes. Nagelreparatie en nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.

 

Behandeling reumatische voet

 

De voeten van reumapatiënten zijn vaak gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of stand afwijkingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Voor een pedicurebehandeling van reumatische voeten is daarom specifieke kennis noodzakelijk. Behandeling door een medisch pedicure is dus noodzakelijk.

 

Behandeling overtollig eelt

 

Eelt kan door de pedicure deskundig worden teruggebracht tot de normale dikte door middel van snijden, frezen en drukvrij leggen. De pedicure zal de eeltlaag verwijderen totdat de opperhuid weer beweeglijk wordt. De fysiologische eeltlaag zal ze gedeeltelijk aanwezig laten. Deze is noodzakelijk als bescherming.

 

Behandeling siliconen ortheses

 

Een siliconen-orthese is een hulpmiddel dat door de podotherapeut of medisch pedicure direct op uw voet gemaakt wordt, en u tussen, om of over uw teen heen draagt om het probleem aan uw teen op te lossen.

 

Waarvoor helpt een siliconen-orthese?

Bijvoorbeeld bij:

• Een siliconen-orthese tussen twee tenen waar een hardnekkig likdoorntje zit;

• Een siliconen-orthese bij een teen in klauwstand om een rood pijnlijk plekje op de teen te verhelpen;

• Door de scheefstand van de grote teen is de tweede teen over de grote teen aan het heen groeien, een orthese kan er in dit geval voor zorgen dat het tweede teentje niet over de grote teen heen kan;

 

 

Behandeling Diabetische voet

 

In principe is een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. Een pedicure moet alleen nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken.

Het grote verschil zit hem in het screenen van de voeten. De pedicure test de voeten op gevoel, warmte en beweeglijkheid. Daarnaast maakt de pedicure één keer per jaar blauwdrukken van beide voeten. Eventuele standveranderingen worden tijdig gesignaleerd en de cliënt zo nodig geadviseerd naar de huisarts te gaan. Als de test op gevoel, warmte en beweeglijkheid gedaan wordt door de diabetesverpleegkundige of podotherapeut dan wordt in overleg met de cliënt alleen de blauwdrukken gemaakt. Hierbij wordt er een zorgprofiel afgegeven. Vanaf zorgprofiel 2 krijgt u uit de basisverzekering van uw zorgverzekering een vergoeding. Informeer bij uw verzekering!

 

Bij klachten

• Droge voeten of kloofjes

• Minder gevoel in de voeten tintelingen of pijn; vaak koude voeten;

• Wondjes die moeilijk genezen en verkleuringen aan tenen of voeten.

Als een diabeet bovenstaande zaken signaleert wordt een regelmatig bezoek aan de pedicure sterk aanbevolen. Maar ook wanneer er geen klachten zijn, is het raadzaam toch enkele keren per jaar, preventief, voor een controlebehandeling naar een medisch pedicure te gaan. Het voorkomen van voetproblemen bij patiënten met diabetes is één van de belangrijkste taken van een gecertificeerd medisch pedicure.

 

 

Contact

Gespecialiseerd in de diabetische- en reumatische voet

Chromietdijk 127

4706 EX Roosendaal

T 06 34 53 83 41

Openingstijden: ma t/m vrij

van 9:00 - 20:00 uur

info@voetzaak.com

Contact